12 راهکار عالی برای ایجاد انگیزه در دانش آموزان برای یادگیری

12 راهکار عالی برای ایجاد انگیزه در دانش آموزان برای یادگیری

بیشتر دانش آموزان زرنگ و درسخوان، مادرزادی خوب نبوده اند. درست است که شخصیت فردی نقش مهمی در تمایل فرد به یادگیری و رفتن به مدرسه و بازی دارد؛ اما دانش آموزانی که در برخی کارها و وظایف به خوبی عمل می کنند می توانند یادگیرندگان خوبی هم باشند و البته در این بین داشتن انگیزه صد البته نقش مهمتری را ایفا می کند. راهکارهای زیادی برای ایجاد انگیزه در دانش آموزان و کودکان وچود دارد که ما در اینجا شما را با 12 راهکار عالی برای ایجاد انگیزه در دانش آموزان برای یادگیری آشنا می کنیم. 

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که معمان و والدین درباره فرزندان خوذ انجام می دهند این است که آنان یادگیری بچه ها را تنها به کلاس درس محدود می کنند. گرچه کلاس درس مهمترین منبع یادگیری شاگردان است اما اگر واقعا تمایل به رشد توانایی های کودک خود دارید؛ باید در بیرون از دیوارهای مدرسه و کلاس هم رشد فردی، فکری و اجتماعی هم صورت بگیرد.

موارد زیر نکات و راهبردهای اثبات شده ای است که باعث می شود به کودک شما در یادگیری انگیزه دهد. آنها را به درستی بکار ببرید؛ خواهید دید که کودک شما لذت یادگیری تجربه خواهد کرد. 

فضای مطالعه و یادگیری را تغییر دهید:

 خیلی ها مدعی هستند که یکی ار راه های موفقیت مطالعه است و ما ادعا می کنیم که حتی در حداقل مطالعه هم موفقیت هست. دانش آموزان که عاشق خواندن و مطالعه هستند، لذت یادگیری را نیز چشیده اند. 

خواندن نه تنها به کودکان کمک می کند تا دایره لغت غنی داشته باشند؛ بلکه به مغز آنها نیز کمک می کند تا روش پردازش مفاهیم و ارتباطات رسمی را یاد بگیرند. مهارت هایی که از مطالعه نصیب افراد می شود بسیار بیشتر از افزایش عملکرد آن ها در کلاس های درس است. دانش آموزانی که درست و خوب مطالعه می کنند توانایی بالا بردن مهارت های خود را در همه زمینه ها دازند. 

با پر کردن دنیای خود با خواندن، به کودک خود کمک کنید مهارت های خواندن و عشق به خواندن را توسعه دهد. بارها و بارها برای فرزند خود بخوانید. فرزندتان را با صدای بلند صدا کنید. در منزل هر روز را به یک ساعت خواندن خانوادگی اختصاص دهید. منزل و یا کلاس درس دانش آموزان را با مواد خواندنی مانند روزنامه، پوستر، مجله و کتاب رمان و داستان پر کنید و به آن ها نشان دهید که مطالعه و خواندن تا چه حد مهم هستند. 

یکی از راه هایی که می توانید کودکان خود را راغب به مطالعه کنید این است که برای آن ها به خد کافی سرگرم کننده باشد نه خسته کننده، زیرا اگر به آن ها این حس دست دهد هیچ گاه مطالعه نخواهند کرد پس به آنان اجازه دهید که کتاب ها را خود برای مطالعه انتخاب کنندم

وقتی صحبت از آموزش به میان می آید، تمام چیزی که بچه ها تجربه می کنند کنترل است و کنترل و کنترل. وقتی کودک احساس کنترل می کند، و یا از کنترل خارج می شود، اغلب چیزی هم یاد نمی گیرد.

هدایت فرزندان از طریق فرایند یادگیری امر مهمی است و مهم تر این است که به آن ها اجازه کنترل تجربه یادگیری شان را بدهیم. چه در مدرسه و چه در کلاس درس به آن ها اجاره دهیم به آن ها اجاره یادگیری فعال بدهیم مثلا برای نوشتن یک مقاله یا متن، خودشان حق انتخاب موضوع را داشته باشند. گاهی به آن ها هم اجازه دهید فعالیت هایی خازج از برنامه روزانه خود داشته باشند؛ با احترام به محیط یادگیری، فعالیت و سبک زندگی کودک و دادن انگیزه بیشتر به او، یادگیری فرد بیشتر می شود.

ارتباطات باز و صمیمانه را تشویق کنید:

به عناون یک معلم و یا والد به دانش آموزان خود اجازه دهید تا درباره محل تحصیل خود و آنچه برایش اتفاق می افتد صحبت کند. فصایی صمیمانه را برای او ایجاد کنید تا حس کند که راحت است و بتواند نگرانی های خود را ابراز کند. وقتی احساساتش را ابراز می کند؛ به او نشان دهید که درکش می کنید حتی اگر با او موافق نیستید. اگر احساس کند از او حمایت نمی شود و یا با او درگیر شوید حتما در روند یادگیری و هم تاثیر می گذارد. یادگیرندگان خوب می دانند که اگر حرف بزنند مورد قضاوت قرار نمی گیرند و پشیمان نخواهند شد. 

بر روی علایق کودکان تمرکز کنید:

وقتی یادگیری بچه ها در حیطه علایق آن ها باشد، یادگیری برای آن ها سرگرم کنند شده و بهتر یاد می گیرند. اگر واقعاً می خواهید به فرزندتان کمک کنید تا یک فراگیر خوب باشد، او را تشویق کنید تا موضوعات و یا موضوعاتی را که به آن ها علاقه دارد، کشف کند. اگر او دایناسورها را دوست دارد، به او کمک کنید تا کتاب ها و داستان های جذاب و جالب درباره دایناسورها را پیدا و مطالعه کند. سپس از او بخواهید تا پنج دایناسور مورد علاقه خود را شناسایی کنید و توضیح دهد که چرا هرکدام را انتخاب کرده است. 

انواع مختلفی از سبک های یادگیری را به آن ها معرفی و تشویق کنید:

هر کودک ترجیحات و سبک های یادگیری دارد که به بهترین وجهی با روش یادگیری آن ها تناسب دارد. برخی از کودکان سبک یادگیری غالب دارند، در حالی که برخی دیگر ترجیح می دهند با استفاده از ترکیبی از سبک های یادگیری یاد بگیرند. الزاماً یک سبک یادگیری درست یا نادرست یا ترکیبی از سبک های یادگیری وجود ندارد. با این وجود، می توانید به فرزندان خود کمک کنید تا سبک یادگیری خود را کشف کنند، می توانید از تکنیکی استفاده کنید که باعث بهبود سرعت  یادگیری آن ها با کیفیتی مطلوب شود.

هفت سبک یادگیری اساسی وجود دارد:

  • دیداری
  •  شنیداری
  •  کلامی
  •  فیزیکی
  •  منطقی (ریاضی)
  •  اجتماعی 
  •  انفرادی

به عنوان مثال، کودکانی که یادگیرنده دیداری هستند با دیدن نحوه کار همه چیز بهتر یاد می گیرند. برعکس، کودکانی که یادگیرنده شنوایی هستند با گوش دادن به چیزهایی که توضیح داده می شوند، بهتر یاد می گیرند. برای کودکان خردسال، کشف و استفاده از انواع مختلف سبک های یادگیری می تواند مفید باشد.

خودتان نسبت به یادگیری اشتیاق نشان دهید:

اگر کودک و یا دانش آموز شما ببیند شما نسبت به یادگیری علاقه مندید؛ آن ها هم نسبت به یادگیری ذوق و شوق خواهند داشت. فرقی نمی کند چه ماده درسی باشد مهم این است به او بفهمانید یادگیری هر چیز جدیدی مانند کشف بک دنیای جدید و شگفت انگیز است. 

یادگیری را با بازی جذاب تر کنید:

12 راه عالی برای ایجاد انگیزه در دانش آموزان برای یادگیری

12 راه عالی برای ایجاد انگیزه در دانش آموزان برای یادگیری

یادگیری بازی محور یک مفهوم جدید نیست؛ این نوع یادیگری به دلایل زیادی می تواند جذاب باشد. استفاده از بازی ها به عنوان یک ابزار آموزشی نه تنها فرصت هایی را برای یادگیری عمیق تر و پیشرفت مهارت های غیر شناختی فراهم می کند، بلکه به کودکان انگیزه بیشتری می دهد و کمک می کند تا بهتر یاد بگیرند. هنگامی که کودک به طور جدی با یک بازی درگیر می شود، ذهن آنها لذت یادگیری یک سیستم جدید را تجربه می کند. این امر صرف نظر از اینكه بازی در نظر گرفته شده یک بازی سرگرمی است یا جدی (مثلاً شبیه ساز نظامی)، می تواند کاملا صادق باشد. بازی هایی که سرگرم کننده هستند، باعث ایجاد  انگیزه در کودکانی می شود که می خواهند در فرایند یادگیری شرکت کنند و می خواهند اطلاعات بیشتری کسب کنند.

یادگیری مبتنی بر بازی یک روش عالی برای والدین و معلمان است تا ایده ها، دستور زبان، مفاهیم و دانش جدید را به روشی معرفی کنند که به کودکان در یادگیری انگیزه می دهد.

بر روی هر آنچه که می آموزند نه بر روی عملکرد آن ها:

به جای اینکه به محض اینکه فرزندتان به منزل آمد از او بپرسید نمره امتحان ریاضی امروزت چند شد؛ از او بپرسید امروز چه چیز جدیدی در ریاضی یاد گرفتی؟

گرچه عملکرد مهم است اما این که از آن ها بخواهید درباره چیزیک هیاد گرفته اند با شما حرف بزنند باعث خواهد شد تا آنان به این درک برسند که یادگیری مهم تر از گرفتن نمره است.

سازماندهی را به کودکان خود یاد بدهید:

برای سازمان بندی مقالات و کتاب ها و تکالیف به آن ها کمک کنید تا انگیزه بیشتری برای یادگیری داشته باشند. در کمک به فرزندتان در سازماندهی وسایل و تکالیف مدرسه خود، صبور، اما مصرّ باشید. این کار به آن ها کمک می کند تا احساس کنترل شدن کنند و  کمتر دچار خستگی شده  و انگیزه بیشتر برای یادگیری داشته باشند.

موفقیت ها را شناسایی کرده و جشن بگیرید:

موفقیت ها و دستاوردهای هر چند کوچک فرزندان خود را شناسایی و به آن ها جایزه بدهید. 

بر روی نقاط قوت تمرکز کنید:

اگر فرزند شما ضعف درسی زیادی داشته باشد تمرکز بر روی نقاط قوت می تواند کمی مشکل باشد. تمرکز روی نقاط قوت می تواند به فرزند شما کمک کند تا به او برای ادامه یادگیری انگیزه بدهد. برعکس تمرکز روی نقاط ضعف شاگردان نتیجه ای جز ایجاد دلسردی، پریشانی و عدم تمایل به یادگیری ندارد.

هر روز یک روز یادگیری برای فرزندان شما باشد:

هر روز از فرزندان خود بخواهید تا چیز جدیدی را در محیط اراف خود  کشف کنند در مورد آنها سؤال کنند و به طبقه بندی اشیا و موارد بپردازند.

 

مطالعه کنید  چگونه در زبان انگلیسی پیشرفت کنیم ؟

شما چه نظری دارید؟